Werk Atman in De Groene Luiken

25-04-2018 Uit Redactie

De kunstenaar voor zijn werk: Schiedamse stadsgezichten (november 2016)

SCHIEDAM - De Schiedamse kunstenaar Rudi Atman exposeert de komende weken in aanloophuis De Groene Luiken in Vlaardingen.

Rudi Atman is met recht een wereldburger te noemen en heeft in veel landen gewerkt. Hij is in Indonesië geboren en heeft daar architectuur en decoratieve kunst gestudeerd. In Delft is hij afgestudeerd als ingenieur. Voor zijn werk is hij in veel Aziatisch en Afrikaanse landen aan de slag geweest.

Nu woont hij ruim tien jaar in Schiedam en heeft hij zijn 'oorspronkelijke liefde, de symbolisch-impressionistische schilderkunst, weer opgepakt. Kenmerkend voor zijn werk is de grote mate van detail, zijn oog voor lichtinval en perspectief met meerdere verwijspunten. De gebouwen van het historische centrum van Schiedam komen veelvuldig terug in zijn werk en zijn ook in deze expositie te bewonderen. Behalve schilderen restaureert Rudi ook lijsten.

Het werk van Rudi Atman is tot 4 juni tijdens de openingstijden van het aanloophuis aan de Oosthavenkade 8 te bekijken. De Groen Luiken is open van zaterdag tot dinsdag van twee tot vijf en de andere dagen van 11.15 uur tot 13.45 uur en van 14.15 uur tot 17.00 uur.

Zie ook dit artikel.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date