Window heet het cd-debuut van Caffeine

15-07-2018 Uit Redactie

(Vlnr.) Meike Steerneman, Luna Hallenga, Nienke van der Velden; foto: Hans Anderson


SCHIEDAM - Het debuutalbum van Caffeine is af. Meike Steerneman, Luna Hallenga en Nienke van der Velden noemden de nieuwkomer 'Window', ze presenteren de cd op 14 september in Grounds in Rotterdam. Daar zullen de nummers ook live ten gehore worden gebracht.

Op 8 april vorig jaar startte Caffeine een crowdfundingsactie om de eerste album op te kunnen nemen. De actie had succes. De naam Window van de cd die de afgelopen maanden werd opgenomen staat voor de transparante en eerlijke teksten waarmee de dames de luisteraar een kijkje in hun hoofd gunnen. 

Op het debuutalbum met maar liefst zestien nummers, is het eigen folkpopgeluid van Caffeine te horen, met bijzondere meerstemmigheid, maar ook met invloeden van rock, jazz en country. Caffeine op de cd. behalve door gitaar en viool, begeleid door drums, basgitaar, toetsen, elektrische gitaar, blazers en een strijkkwintet.

Voorafgaand aan de release worden er enkele singles uitgebracht. De eerste is ‘The One’, te verschijnen op 27 juli. Via de Facebookpagina van de drie dames worden deze en komende singles aangekondigd; ze kunnen via onder andere Spotify, Itunes en Tidal beluisterd worden.Gerelateerd