Winterlicht is schitterend

15-12-2017 Uit Redactie

SCHIEDAM - Winterlicht is open. Enkele honderden bezoekers maakten gisteravond de feestelijke opening van het lichtfestival mee, verzorgd door de kinderen uit de wijk die met hun lampions de weg naar het Julianapark hadden getoond.

Kunstenaar Marc Geraads deed zijn deel van het werk door het thema van het festival Schitterend te onthullen. Op een vurige manier. Daarna werd het werk 'Dons' van Yvon Koopman onthuld, door kinderen in een bijzondere dans.

Winterlicht duurt nog tot en met zaterdag. Alle lichtwerken zijn geïnspireerd op het thema Schitterend. Castor met de BOOM BOOM-boom, die antwoordt met licht en geluid als je komt ‘treehuggen’. Er is ook het werk van de Belg Marc Swysen: honderden petflesjes doorweven met lichtgevende draden, die als tranen oplichten in een ritmisch interval. En Bart Ensing maakte het werk ‘Verbinding’ voor Winterlicht: een soort waterval van licht uit een boom.

In het Julianapark zijn verder werken te zien van Marjan Laaper, Rachel de Boer, Ira van der Valk, Toer, Bram de Bree, Aldo Hoeben, Arjenne Vossepoel, Karola Pezarro, Lieselot IJsendoorn, Robin Weijers, Stephen Newby, Oskar Maan, Nicola Unger, Francine Garnier & Alain Engelaere, Niels de Bakker, Nora van Krimpen (de 'kwallen'), Erik Groen, Bas Peeters (op het brugwachtershuisje bij de Ooievaarsbrug) en Joost Rekveld.

Bekijk de foto's
Gerelateerd
Reacties