AH: versgoederen verwijderd vanwege voedselveiligheid

28-07-2018 Winkelen Redactie

Foto: FlashphotoNL

SCHIEDAM - Albert Heijn in Hof van Spaland heeft de schappen weer vol liggen met gekoelde levensmiddelen.

Er is vandaag hard gewerkt om de winkel weer te vullen, nadat gisteren alle koel- en vriesproducten uit de schappen werden gehaald. Een storing maakte dat de AH-winkel niet meer kon garanderen dat de temperatuur van de artikelen niet te ver was opgelopen.

Een woordvoerder van de winkel, tijdelijk ingezet om extra bijstand te verlenen, kon niet zeggen wat de oorzaak van de storing was. "De monteurs hebben de boel weer gemaakt, dat is alles wat ik weet." Ook in andere AH-winkels in het land waren problemen. "De hitte heeft er ongetwijfeld iets mee te maken gehad."

Er kwam gisteren veel kritiek op het feit dat Albert Heijn er voor koos de koel- en vriesproducten als afval te verwijderen. "Maar de voedselveiligheid is voor ons leidend", aldus de woordvoerder. Die valt niet te garanderen als goederen die normaal in het koel- of vriesvak liggen, voor langere tijd ongekoeld zijn geweest. Voedselveiligheid is volgens de woordvoerder ook de reden geweest dat de winkel gisteren enige tijd gesloten is geweest: niet zozeer om de levensmiddelen te kunnen verwijderen, maar om er zeker van te zijn de spullen niet toch in de boodschappenkarretjes en -mandjes zouden verdwijnen.

Gerelateerd