Bakkerij Klootwijk wint oliebollentest

27-12-2017 Winkelen Redactie

ROTTERDAM - Volgens het Algemeen Dagblad maakt Bakkerij Klootwijk dit jaar de lekkerste oliebollen.

De bakker, met vestigingen in de Passage en het Hof van Spaland, wint dan ook de 'zilveren' AD Oliebollentest. Vanmorgen werd Klootwijk in het filiaal in het Alexandrium feestelijk gehuldigd met het predicaat 'Winnaar AD Oliebollentest'.

Volgens Leon Klootwijk was het een beloning voor jarenlang zwoegen. Want nog maar zeven jaar geleden werden de bollen van het bedrijf in de AD-test verkettert. Klef en taai waren ze, met een vieze nasmaak. Bakker Werner Lodewijk werd aan het werk gezet om de pijnlijke beoordeling voor eens en altijd te laten zijn. Lodewijk kreeg binnen het bedrijf de ruimte te experimenteren, zo verhaalt hij aan het AD. Een soort obsessie werd het. Bakken en opschrijven, om maar van iedere bol te weten waarom deze zo lekker of minder lekker was.

De inspanningen van de meester-oliebollenbakker wierpen hun vruchten af: in 2013 al reikte Bakkerij Klootwijk tot de op een na beste plek op de ranglijst van de krant. De twee jaren daarop kenden wat minder resultaat als het om oliebollenbakken aankwam, maar vorig jaar kwam Klootwijk (Lodewijk kreeg versterking van Jan Verwijs) weer de top-3 binnen. Met stip, naar u blijkt.

De bollen van Lodewijk en Verwijs zijn de lekkerste, concludeert het AD, na deze drie keer beoordeeld te hebben. Tweede in de test is Voskamp uit Spijkenisse (vorig jaar nummer 1) en Ivo Vliegendehond uit Wolwega wordt door de krant op drie gezet. De volledige lijst is morgen in de krant te vinden. Het AD publiceert na kritiek uit de bakkerswereld alleen de 75 best presterende bakkers van het land.

Ondertussen gaat Leon Klootwijk uit zijn dak. Hij kan op toeloop rekenen bij zijn 26 filialen in de Rotterdamse regio.

Oliebollenbakker Nico Sterrenberg adverteert vandaag met het cijfer 7,5 dat de kraam aan de Nieuwe Haven in de test dit jaar heeft gekregen.Gerelateerd