Ballonnen met zorg voor milieu in nieuwe winkel

11-01-2019 Winkelen Redactie


SCHIEDAM - Sinds begin januari sieren de ballonnen van Love Deco de Hoogstraat. Marco Ruissen en Iris Nederend runnen een ballonnenwinkel waar iedereen terecht kan voor 'ballondecoraties op maat'.

Hun milieubewuste insteek maakt Love Deco anders dan andere ballondecoratiewinkels, aldus de ondernemers. “Onze ballonnen zijn van honderd procent natuurlijk afbreekbaar latex en zijn dus niet zo schadelijk voor het milieu als vaak gedacht wordt.”

Hiermee spelen de Schiedamse ondernemers slim in op de ballonnendiscussie. “Het is niet alleen onze missie om Schiedam mooier te maken; we gaan ook voor schoon en milieuvriendelijk. Daarom willen we graag laten weten dat onze ballonnen van biologisch afbreekbare latex zijn gemaakt, maar nog steeds niet in de natuur terecht horen te komen. Daarom werken wij niet mee aan ballon-oplatingen, hebben al onze ballonnen een gewichtje en is ons motto 'Pin it & Bin it'. Prik ze na gebruik lek en gooi ze netjes weg. Zo is je event niet alleen mooi, maar ook milieuvriendelijk.’’

Tot voor kort werd Love Deco volledig vanuit huis gerund. Toen na de werkkamer ook de eettafel als opslag diende, werd het tijd voor een grotere ruimte buitenshuis. “De Hoogstraat is een plek waar ambacht, cultuur, horeca en wonen samenkomen. Wij denken dat Love Deco daar goed bij past en we zijn er enorm trots op dat we onze krachten kunnen bundelen met andere ondernemers. We hopen met onze winkel het Schiedamse ondernemersklimaat te kunnen versterken en genieten er nu al met volle teugen van.”

De feestelijke opening van Love Deco is volgende week zaterdag.Gerelateerd