Big Bazar krijgt andere eigenaar

27-10-2021 Winkelen Redactie

Foto: archief


SCHIEDAM - Big Bazar komt in andere handen. Mirage Retail verkoopt de winkelketen aan BB Retail.

De nieuwe eigenaar verwerft de volledige groep, met 135 winkels in Nederland en België. Big Bazar heeft ook een vestiging in de Hof van Spaland. 

Big Bazar, in 2007 opgericht, staat vooral te boek als discountketen, met goedkope producten. De helft van het assortiment in de winkels kost vijf euro of minder.

Volgens Mirage Retail past Big Bazar niet langer in de strategie van het bedrijf, dat ook eigenaar is van onder meer Blokker en Intertoys. Big Bazar richt zich vooral op zijn fysieke winkels, terwijl Mirage met zijn andere winkelketens vooral mikt op een mix van online verkopen, afhalen en fysieke winkels.

BB Retail is opgericht door Heerke Kooistra. De ondernemer zegt volop kansen te zien voor de winkelformule en wil nieuwe producten toevoegen en de klantenkring uitbreiden. De directie van de keten zelf is ook enthousiast. De deal zou Big Bazar toegang kunnen geven tot nieuwe samenwerkingen en inkoopkanalen. De nieuwe eigenaar wil ook het assortiment in de schappen uitbreiden.

In de afspraken tussen Mirage en BB zijn garanties opgenomen over de voortzetting van het bedrijf en de werkgelegenheid. Bij Big Bazar werken ongeveer 1750 mensen. Desondanks is vakbond FNV kritisch op de plannen. "Eigenaren van grote winkelketens kopen en verkopen winkels alsof het Pokémonkaarten zijn", zegt FNV-bestuurder Linda Vermeulen. Ze vindt dat een ontwikkeling die voor de maatschappij, de winkelstraat en werknemers niets goeds oplevert.

Mirage Retail is voortgekomen uit de voormalige Blokker Holding en is met meerdere ketens een grote speler in de Nederlandse winkelstraten. Ook BCC en Miniso worden door het concern gerund. Het bedrijf heeft in totaal bijna 850 winkels en 9500 werknemers.


Gerelateerd