Collins opent KFC in franchise

11-12-2018 Winkelen Redactie


VLAARDINGEN - De Kentucky Fried Chickenvestiging bij knooppunt Vijfsluizen, sinds gisteren open, wordt uitgebaat door Collins Foods Europe.

Sinds gisteren is - in alle bescheidenheid - 'The world’s greatest fried chicken' te krijgen bij het fastfoodrestaurant. Dat staat zich er op voor dat de hele dag door kip wordt 'gemarineerd, gepaneerd, en bereid', naar een recept dat in 1939 werd samengesteld uit elf specerijen en kruiden en vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt.

Het restaurant koos voor een 'stille' opening, om het personeel de gelegenheid te geven ingespeeld te raken. Het restaurant kent een 'drive-through' voor afhalen vanuit de auto en verschillende zones voor 'een snelle snack', 'lunchen met een groep vrienden' tot dineren met het gezin. Voor kinderen is een speelruimte ingericht.

Collins Foods Europe is de grootste franchisenemer van KFC in Nederland. Het bedrijf telt nu twintig restaurants, de een na laatste aanwinst van het bedrijf is de vestiging in Den Bosch. Ook in Australië is Collins Food gevestigd.

In Vlaardingen is Anro Ramachantran algemeen-manager van het restaurant. “Wij hebben voor KFC Vlaardingen een super gemotiveerd team van in totaal 62 mensen klaarstaan." Veel nieuwe medewerkers wist hij te werven met een campagne op sociale media. "Ook zijn er wervingsposters opgehangen bij diverse scholen in de buurt en werken wij nauw samen met de gemeente. Iedereen is welkom om bij KFC te solliciteren, we zijn trots op ons diverse personeelsbestand." Ook MBO-gediplomeerden.

Volgens Ramachantran is tijdens de selectie van nieuwe medewerkers gelet op kandidaten 'die goed passen in onze befaamde How We Win Togethercultuur, waarbij je jezelf kan zijn, het verschil kan maken en plezier mag hebben'. KFC Vlaardingen is een erkend leerbedrijf.

De eerste KFC opende in Nederland in 1972 in Rotterdam de deuren. Nu telt de formule ruim zestig Nederlandse vestigingen waar in totaal ongeveer drieduizend mensen werken. De groei is er volgens de keten zelf nog niet uit.Gerelateerd