Een kaartje voor een zieke of zorgverlener

04-04-2020 Winkelen Redactie


Laatste nieuws: Het genoemde webadres van de actie blijkt foutief vermeld; het correcte adres is www.vriendenvanschiedam.nl.

SCHIEDAM - Een kaartje voor... Onder die noemer start Magneet Communicatiecentrum vandaag een actie waarmee mensen elkaar in moeilijke Coronatijden kunnen bemoedigen.

Het idee is eenvoudig: de drukker maakte ansichtkaarten en kartonnen dozen, die als pakket bij winkeliers komen te staan die met de actie meedoen, met name supermarkten. Klanten worden uitgenodigd een kaartje mee te nemen en te beschrijven met een groet; er zijn ook blanco kaarten waarom zelf een tekening of collage kan worden gemaakt.

De kaarten worden ook door de winkels ingezameld, met regelmaat door mensen van Stroomopwaarts  opgehaald en afgeleverd bij het ziekenhuis en zorgcentra. Daar worden ze verdeeld onder zieken en zorgverleners.

Mensen kunnen de kaart niet adresseren aan een specifiek persoon, zo laat Magneet weten. "Het moet niet uitmaken wie de kaart ontvangt, want alle ontvangers hebben zo’n lichtpuntje nodig", aldus Mathieu Levens van Magneet. "Adresseer je kaartje bijvoorbeeld aan ‘een opa in Schiedam’ of ‘de allerliefste verpleegkundige in Schiedam’, maar zet er wel je naam onder. En een persoonlijk tekstje natuurlijk. Dat kan een gedicht zijn, een tekstje over iets wat je blij maakt of wat je raakt, iets wat je hoop geeft. Of je houdt het lekker kort; iedereen is daar natuurlijk helemaal vrij in", aldus Levens.

Hij wil de komende tijd steeds nieuwe kaarten aan de boxen toevoegen. "Heb je dus zelf een mooie kaart gemaakt, mail ‘m dan door naar E: info@magneet.com en dan zie je hem binnenkort wellicht in de box terug. Hij wil ook een website in het leven roepen waarop de meewerkende winkels te vinden zijn. Het adres daarvoor wordt www.devriendenvanschiedam.nl