Ervaren coupeuse begint kledingatelier Rokjesenzo

16-03-2019 Winkelen Redactie

Anke de Vries in haar atelier


SCHIEDAM - Anke de Vries heeft het kledingatelier Rokjesenzo geopend.

De coupeuse is al bijna een leven lang in de weer met het maken van kleding, en besloot onlangs een eigen zaak te beginnen.

Zij probeert te appeleren aan de wens voor vooral vrouwen om een uniek stuk kleding te dragen, soms met bijzondere waarde. Maar eer een lap stof een jurk is, of een rok als gegoten zit, is soms wel wat werk nodig. Dat wil De Vries haar klanten bieden. "Ken je dat? Je hebt eens een leuk jurkje gezien en zou zo’n soort model ook willen. Of je hebt leuke stof liggen om eens wat mee te doen, maar dat komt er niet van. (..) Stel je hebt een bruidsjurk, nieuw of tweedehands, gekocht óf die van je moeder, maar hij past nét niet of je wilt iets veranderen..." Atelier Rokjesenzo wil mensen met deze vragen bedienen.

De Vries loopt over van ervaring. "Al vanaf mijn elfde ben ik bezig met kleding naaien. Na de huishoudschool heb ik de Rotterdamse Snijschool gedaan. Met als specialisaties patroontekenen, pompen, herencoupe, maatcoupeuse en lingerie." Het liefst zit ze naar eigen zeggen achter de naaimachine. Welke klus daar wordt verricht maakt haar niet zo veel uit. "Of het een rokje is voor dagelijks gebruik of een bijzondere jurk voor een speciale gelegenheid." Alles heeft zijn charme als je houdt van je vak.

Atelier Rokjesenzo is gevestigd in Schiedam-Groenoord en is geopend op afspraakGerelateerd