Flinke groei aantal kapperszaken

25-02-2020 Winkelen Redactie


SCHIEDAM - In tijden van sociale media kun je je naam vestigen door dingen uit te zoeken. Als het interessant genoeg is, is er makkelijker dan vroeger een publiek mee te bereiken.

Zo zocht kapsalon Haarvisie in Rijswijk uit hoeveel kapperszaken er in Nederland per stad te vinden zijn. In Schiedam blijken er momentel 109 kapperszaken te zijn gevestigd, zo luidt de conclusie van Haarvisie.

Dat zijn er relatief minder dan in andere steden. In niet meer dan zes gemeenten in Zuid-Holland zijn er relatief minder kappers dan de 1 op 339 huishoudens van Schiedam.

Maar het zijn er wel negen meer dan aan het begin van 2019, zo becijferde Haarvisie. In 2017 waren er nog 93 kappers. Het aantal gevestigde adressen waarop je in Schiedam kunt om iets aan je haar te laten doen is dus in drie jaar tijd met 16 gestegen.

Haarvisie gebruikte de gegevens van de Kamer van Koophandel. Hoeveel er 'zwart' thuis wordt geknipt is dus niet uit de cijfers op te maken.

Kijkend naar Zuid-Holland, hebben huishoudens In Hardinxveld-Giessendam de ruimste keuze, met een kapper of salon voor iedere 163 huishoudens. In totaal staan er in die gemeente 43 kappers geregistreerd. Ook in Lisse en Molenlanden zijn relatief veel kappers per huishouden actief. In Oegstgeest heeft men de minste keuze, met een kapper voor iedere 560 huishoudens. Delft en Leiden zijn ook dun bezet als het gaat om actieve kappers per huishouden, aldus Haarvisie.


Gerelateerd