Gratis fietsen stallen onder toezicht

22-12-2017 Winkelen Redactie

SCHIEDAM - De fietsenstalling in het stadshart, waar al lang naar werd uitgekeken, is gisteren geopend. Het gaat wel om een tijdelijke bergplek.

Honderd fietsen kunnen er in het pand aan de Broersveld, op nummer 26, in winkelcentrum De NIeuwe Passage. De stalling is een initiatief van de gemeente.

In het voorjaar zal het pand zijn nieuwe functie al weer verliezen, want dan gaat een paar deuren verderop, op nummer 14, een definitieve stalling open. Daar zal plaats zijn voor 270 rijwielen.

Bezoekers van het stadscentrum - en ook bewoners - kunnen hun fiets dagelijks parkeren in de fietsrekken, op weekdagen al vanaf zes uur. De stalling blijft lang open: op weekdagen tot elf uur, op vrijdag en zaterdag tot een uur 's nachts en op zondag tot tien uur. In het weekend gaat de stalling om half acht en op zondag om half negen open. Tijdens de komende feestdagen - de twee kerstdagen, oud- en nieuwjaarsdag - zijn de openingstijden: half negen - tien uur.

Kosten van het tijdelijk onderbrengen van de fiets - voor scooters en brommers wordt geen plaats gemaakt - kost niets. Dat wil zeggen, als de fiets voor sluitingstijd op de dag van stalling wordt opgehaald. Een nachtje overblijf van een rijwiel komt op twee kwartjes. Langer laten staan wordt duurder, tot maximaal dertien euro bij een week of langer. Er zijn ook abonnementen.

De stalling wordt beheerd door Biesieklette. Dat bedrijf beheerdt en exploiteert bewaakte stallingen in onder meer de Haagse regio. Dat doet Biesieklette ook door inzet van mensen die op de weg terug zijn naar de arbeidsmarkt. Voor de Schiedamse stalling wordt samengewerkt met Stroomopwaarts.Gerelateerd