Grote partij namaak merkkleding onderschept

17-09-2020 Winkelen Redactie

Foto's: FlashphotoNL


SCHIEDAM - Een enorme partij namaak merkkleding is vandaag aangetroffen in en verwijderd uit een vrachtwagen en een bedrijfspand aan de Fokkerstraat. Geschat wordt dat de kleding een inkoopwaarde vertegenwoordigt van meer dan twee miljoen euro.

Politie, handhaving, recherche, douane en de gemeente Schiedam zijn tot in de avond bezig geweest met het leeghalen van pand en auto. Alle aantallen moesten genoteerd worden, tevens ook alle verschillende merken. Van ondergoed tot jassen, van t-shirts tot kinderkleding; een grote diversiteit aan kledingstukken in alle maten was aanwezig.

Na de telling werd alles in de aanwezige vuilniswagens gegooid en afgevoerd voor vernietiging. In het pand stonden ook nog drie gestolen busjes die zijn weggesleept door de politie. Ook is een BMW X6 in beslag genomen in verband met wederrechtelijk verkregen voordeel.

In het pand en in diverse busjes in de omgeving waren vaten met onbekende vloeistof aanwezig. De douane heeft hiervan monsters genomen om te achterhalen wat de inhoud is. Er zijn volgens de politie geen aanhoudingen verricht. Op last van de burgemeester van Schiedam is dit pand gesloten.

Bekijk de foto's


Gerelateerd