Joris en Fred naar Schiedam

18-09-2017 Winkelen Redactie

SCHIEDAM - Joris Lutz komt naar Schiedam om 'Fred in de haven' te signeren. Dat kinderboek is langzamerhand een begrip bij kinderen en hun (groot)ouders in het groot-Rotterdamse.

Fred zoekt in het boek zijn baasje in Hoenderloo, maar hij is verdwaald. Tijdens zijn zoektocht komt hij in Rotterdam terecht. Een stad waar iedereen hard werkt. Zelfs de Rotterdamse honden hebben een hondenbaan. Fred moet dus aan de slag. Hij gaat werken als waakhond bij een containerbedrijf in de haven. Ook al heeft hij geen officiële cursus waakhond gevolgd, toch voelt hij instinctief aan wanneer hij moet ingrijpen. Hij jaagt dieven van boord. Maar hoe komt hij zelf van het schip af - voor het naar Argentinië vertrekt?
Als Lutz signeert is Fred er zelf ook om een ‘stempelpoot’ te geven.  

Dat gebeurt op zaterdag 7 oktober in het Schiedams Boekhuis, van half drie tot drie. Bij Fred in de haven zit een cd. Daarop leest Lutz het spannende verhaal voor en zingt negen bijbehorende liedjes. Sebastiaan de Ruiter, de nieuwe illustrator van Fred in de Haven, maakte van iedere tekening een kunstwerk. Een boek voor kinderen vanaf vijjf jaar.Gerelateerd