La Sorpresa rekent bij ABC-complex op meer toeloop

26-01-2021 Winkelen Redactie

Foto: archief


SCHIEDAM – IJssalon La Sorpresa gaat verhuizen naar een groter onderkomen. Het pand aan de Hoogstraat, hoek Korte Kerkstraat wordt ingeruild voor een winkel aan de Lange Kerkstraat.

La Sorpresa was gewoon uit zijn jasje gegroeid, vertelt eigenaar Mike van Roon. “We waren al langer op zoek naar een grotere ruimte, omdat de keuken te klein werd voor de productie van het ambachtelijke ijs.” Ook de kleine opslagruimte in de winkel zat de bedrijfsvoering danig in de weg.

Van Roon wilde met zijn zaak graag in de buurt blijven en oriënteerde zich op panden rond de Grote Markt. Het werd het pand pal naast het ABC-complex, waar tot voor korte de thee- en koffiezaak zat. “Dit pand trok gelijk mijn aandacht”, aldus Van Roon.

Hij krijgt in het huurpand aan de Lange Kerkstraat twee keer zo veel ruimte als in zijn huidige onderkomen. Van Roon kan er meer ijs maken en verkopen en verwacht dan ook meer personeel nodig te hebben. “Daarnaast is de locatie ook wel een vooruitgang. Naast grote winkels en met omliggende gezellige winkels is dit een drukker punt.”

Van Roon wil ook kijken of het lukt het ‘ijsseizoen’ langer te maken, en door te bereiden en verkopen tot de kerst of misschien wel het hele jaar rond open te blijven.

Hij hoopt tegen de tijd dat het mei wordt, over te kunnen naar de nieuwe zaak. “Dus we beginnen ons ijsseizoen gewoon op de Hoogstraat 188.”


Gerelateerd