Markt weer open met verswaren

06-05-2020 Winkelen Redactie


SCHIEDAM - Aanstaande vrijdag is er in Schiedam weer markt. Het gaat volgens een bericht van de gemeente Schiedam om 'een beperkte versmarkt'.

De kramen zullen staan op het Land van Belofte en het Stadserf, 25 in totaal. Er zullen dus alleen voedingsmiddelen en ook bloemen worden verkocht. Ter plaatse is voldoende ruimte om afstand te houden.

Consumptie van etenswaren ter plaatse wordt niet toegestaan. Patat- of visverkopers mogen producten alleen ingepakt verkopen. 

De marktmeester legt de handelaren op de regels met betrekking tot het anderhalve meter afstand houden te hanteren. Er wordt gezorgd voor één looprichting. Ook wordt bezoekers verzocht een eigen tas mee te nemen en zo veel mogelijk contactloos met pin te betalen. 

Deze marktvorm is een eerste stap, aldus de gemeente Schiedam. "Als het goed verloopt wordt het in de loop van de komende weken mogelijk ook toegestaan andere producten te gaan verkopen."

De gemeente stelt dat door eerst versproducten aan te bieden 'Schiedammers die minder te besteden hebben weer de mogelijkheid te bieden tegen marktprijzen hun etenswaren te kopen'.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date