Remmerswaal neemt Meesterbakker Roodenrijs over

22-05-2021 Winkelen Redactie


SCHIEDAM - Bakkerij Remmerswaal breidt fors uit. Het Schiedamse bakkersbedrijf neemt Meesterbakker Roodenrijs in Rijswijk over.

Meesterbakker Roodenrijs is een bedrijf met een lange geschiedenis, van 136 jaar. Vier generaties stonden achter de oven en toonbank. Arjan en Lia Roodenrijs hebben nu hun bedrijf overgedaan aan Remmerswaal.

Roodenrijs kent negentien winkels in Den Haag (onder meer de Frederik Hendriklaan en de Weimarstraat), Rijswijk, het Westland en twee zaken in Maassluis.

Remmerswaal heeft twee eigen winkels, eentje in Leidschendam en een winkel in het Hof van Spaland. Het bedrijf, opgericht in 1946, heeft de derde generatie in de bedrijfsleiding: twee broers en hun partners. Remmerswaal bakt en levert vanuit een bakkerij in de 's-Gravelandsepolder brood aan zo'n vierhonderd afnemers in een gebied van Katwijk tot Alblasserdam. Het bedrijf bood tot de overname werk aan ongeveer veertig mensen en noemt zichzelf een middelgrote ambachtelijke bakkerij.

Wellicht dat dat 'middel' voor grote er na de overname wel vanaf kan. Plan is om de nieuwe acquisitie onder de naam Remmerswaal voort te zetten. "Ze zullen als zusjes aan elkaar verbonden zijn", zo is de bedoeling. Een van de twee broers en echtgenote blijft 'Schiedam' doen, de ander gaat 'Rijswijk' leiden.


Gerelateerd