Schiedam in beroep tegen provincie

06-08-2019 Winkelen Redactie

 
 SCHIEDAM - De gemeente Schiedam stelt beroep in tegen het uitblijven van een besluit van de provincie Zuid-Holland.

De twee overheden bakkeleien al langer over de komst van het sportartikelenconcern Decathlon naar Harga. Schiedam ziet de zaak graag komen, de provincie vindt de keten een vorm van detailhandel die thuishoort in de binnenstad en op een terrein als dat van Harga geweerd moet worden.

De Raad van State verordonneerde in maart dat de provincie haar onderbouwing van dit oordeel opnieuw en beter moest doen. In feite moest er een volledig nieuwe afweging en argumentatie worden gemaakt. Volgens de staatsraad moest dat voor 24 juli gebeurd zijn. Toen een reactie op die woensdag niet binnen was, vroeg Schiedam het College van Gedeputeerde Staten dit alsnog binnen twee weken te doen. Ook nu bleef een reactie vanuit het provinciebestuur uit, naar verluidt denken die pas in september aan een oordeel toe te komen.

"Het niet reageren op een dergelijk verzoek moet worden beschouwd als een fictieve weigering van de gevraagde ontheffing", zo stelt een gemeentewoordvoerder. (Een ontheffing voor vestiging van een Decathlon buiten het kernwinkelgebied - red.). "Dit maakt dat wij ons thans genoodzaakt zien beroep in te stellen tegen het uitblijven van een definitief besluit."

Omdat de stad en natuurlijk ook de onderneming snel duidelijkheid wil hebben, besloot B&W een voorlopige voorziening te vragen, 'om spoedig duidelijkheid te krijgen over het standpunt van de provincie'. ​De voorlopige voorzieningaanvraag, het beroep, dient voor ...de Raad van State.

Gerelateerd