Schiedam teleurgesteld maar niet uitgespeeld na vonnis RvS

28-10-2020 Winkelen Redactie

Decathlon gaf bij de opening van de winkel op de Coolsingel in 2016 een voorproefje van hoe het zijn sportartikelen onder de aandacht van het publiek wil brengen in Schiedam


SCHIEDAM - De gemeente Schiedam zegt teleurgesteld te zijn over de uitspraak van de Raad van State (RvS) met betrekking tot de komst van Decathlon naar Schiedam. De staatsraad bepaalde vandaag dat de provincie Zuid-Holland toestemming mocht weigeren voor de vestiging van Decathlon op Harga.

De gemeente Schiedam was naar de Raad van State gestapt omdat Gedeputeerde Staten, tegen de wens van de meerderheid van Provinciale Staten, een ontheffing weigerde.

Het college van Schiedam is nog steeds van mening dat de plannen van de Franse sportartikelenverkoper 'grote waarde kunnen hebben voor de grotere belangen die in Schiedam aan de orde zijn'. De gemeente doelt dan op werkgelegenheid, de impuls voor sport en gezondheid en de positieve effecten voor de binnenstad. "Schiedam werd door het eerdere besluit van de provincie onevenredig benadeeld. Het college vertrouwde er daarom op dat de plannen voor Decathlon groen licht zouden krijgen."

Schiedam benadrukt dat in maart 2019 de Raad van State de zogenoemde reactieve aanwijzingen van de provincie op het bestemmingsplan vernietigde. Die komen nu definitief te vervallen, zodat het bestemmingsplan alsnog in werking kan treden. "De gemeente gaat de uitspraak bestuderen en bekijkt welke mogelijkheden hierdoor ontstaan."

Zie ook het bericht van eerder vandaag.


Gerelateerd