Categorieën

Service

Schiedammers niet verlegen om goeie bol

Schiedammers niet verlegen om goeie bol
Winkelen

Schiedammers niet verlegen om goeie bol

  • Redactie
  • 28-12-2017
  • Winkelen
Schiedammers niet verlegen om goeie bol
SCHIEDAM - Schiedammers hoeven de komende dagen niet verlegen te zitten om een goede oliebol. Uit de AD Oliebollentest blijkt dat er in en om de stad volop oudjaarslekkernijen te krijgen zijn.

Gisteren werd al duidelijk dat de bollen van Bakkerij Klootwijk als beste uit de test komen. De bakkersketen heeft winkels in de Passage en de Hof van Spaland. Maar de bollen van de concurrentie doet niet veel voor Klootwijk onder.

Gebakkraam Joop van de Weerdt staat ook in Hof van Spaland en schopt het in de test, die vandaag wordt gepubliceerd, tot een 22ste plek. "De hoogste score in vele jaren voor Joop van de Weerdt", concludeert het AD. "Een heerlijke oliebol voor een mooie klassering. Goed van smaak, goed gevuld, lekkere beet. Doe er nog maar één", schrijft de krant.

Nico Sterrenberg, met zijn kraam aan de Nieuwe Haven, komt uiteindelijk uit op een 58ste plaats. "Nico Sterrenberg heeft hard gewerkt." De ondernemer mikt hoog, maar haalt dat niet. "Wel goede bollen", aldus het testpanel. Sterrenberg adverteerde gisteren dat zijn bollen worden gehonoreerd met een 7,5. Het AD publiceert zelf geen cijfers. In een reactie stelt Sterrenburg 'niet te mogen mopperen' op zijn plaats in het klassement.

Voor wie vanuit het werk of onderweg zijn bollen mee wil nemen: Voskamp in Spijkenisse staat in de AD-lijst op twee, good-old Richard Visser in de Vierambachtstraat op zes, de kraam van de familie Smit op zuid op 21. In Vlaardingen blijkt geen oliebollenbakker de top 75 die het AD dit jaar opstelt te halen. Na kritiek uit de bakkershoek over de in vorige jaren veroordelende, zeg maar giftige kritieken van de krant op de slechtste bakkers, komen deze dit jaar in de krant niet meer aan bod.