Vari servicecentrum voor Seres

03-02-2021 Winkelen Advertorial


VLAARDINGEN – Vari is servicecentrum geworden voor het automerk Seres.

Het Vlaardingse autobedrijf is een van de vijf bedrijven in Nederland waar de elektrische auto’s van het Chinees–Amerikaanse bedrijf te zien en ervaren zijn.

“Deze stap hebben wij genomen omdat de elektrische auto toekomst heeft en wij ook graag die klant willen bedienen”, aldus Vari. De totale markt voor nieuwe auto's in Nederland was in 2020 bijna 360.000 stuks. “Hiervan is het aandeel elektrische auto's heel sterk gestegen; maar liefst twintig procent van de afgeleverde nieuwe auto’s afgelopen jaar, ongeveer zeventig duizend stuks, heeft een elektrische aandrijving.”

Seres is volgens Vari het nieuwste EV-merk, met zeer complete auto’s. “Seres-technologie is gericht op het leveren van verbeterde veiligheid, gemak en prestaties.”

De verkoop van de Seres vindt geheel online plaats door Green Mobility Group Europe (GMGE); de vijf Nederlandse Seres Centers zijn bedoeld als showrooms om de auto's te bekijken, te voelen en proefritten te maken. “Komt u gerust eens een kijkje nemen als het weer mag”, stelt Vari. “Tot die tijd kunt u de Seres-modellen bekijken op de website, waar u ze ook kunt bestellen. De inruil van uw gebruikte auto regelen wij uiteraard graag voor u.”

Seres werd in januari 2016 opgericht en begin 2017 kreeg het de productievergunningen van de Chinese overheid om in China elektrische voertuigen te produceren. In 2017 voltooide Seres de acquisitie van de Amerikaanse Commercial Assembly Plant in Mishawaka, Indiana. Door deze overname werd de faciliteit waar eerder auto’s werden gebouwd voor Mercedes-Benz en Hummer behouden.

Seres heeft inmiddels zeven onderzoeks- en ontwikkelingslocaties, gevestigd in meerdere landen. Alle R&D-faciliteiten richten zich op intelligente e-aandrijflijntechnologie, voertuigtechniek, de volgende generatie batterijtechnologie en lichtgewicht ontwerpen.

Gerelateerd