Warme truien van Het Goed komen goed terecht

23-02-2017 Winkelen Redactie

Foto's: Het Goed

SCHIEDAM - Het Goed zamelde warme truien in voor mensen die deze hard nodig hebben.

Filiaalleider Alwin Voogel van Het Goed Schiedam overhandigde vijftig warme truien aan evenveel Schiedammers, met name aan nieuwkomers met een verblijfstatus. Zij kunnen een warme trui met het huidige weertje goed gebruiken.

Het Goed heeft actie gevoerd om zoveel mogelijk warme truien in te zamelen. Deze actie, in de tweede week van februari, toen het ook landelijk warmetruiendag was, diende om  aandacht te vragen voor het eenvoudig besparen van energie door de verwarming een graadje lager te zetten. Alle bezoekers van Het Goed werden opgeroepen een warme trui in te leveren voor het Goede doel.

De Erasmus Sustainability Hub kreeg lucht van deze actie en bood spontaan aan om deel te nemen. Zij plaatsten een container waar alle studenten hun warme trui konden doneren. De Erasmus Universiteit Rotterdam streeft ernaar om één van de meest duurzame universiteiten van Nederland te worden. Met de duurzaamheidshub is de verwezenlijking hiervan een stap dichterbij gekomen. Daar komen alle initiatieven van de universiteit op het gebied van energie, duurzaamheid, vrijwilligerswerk en milieu samen.Gerelateerd