'Natuurlijk & Groen' op Woonbeurs Schiedam

10-08-2017 Wonen Redactie

Woonbeurs Schiedam 2016; foto: woonbeurs

SCHIEDAM - De woonbeurs in Schiedam staat volgende maand in het teken van goed en gezond wonen en de leefomgeving.

De beurs, op zaterdag 16 september in dde Grote of Sint-Janskerk, krijgt als thema mee: Natuurlijk & Groen.

Op het evenement tonen projectontwikkelaars en makelaars zowel nieuwbouwprojecten als bestaande woningen, die te koop staan of binnenkort te koop komen. De gemeente Schiedam toont plannen voor de toekomst. Ook de tuin, het balkon, het groene dak en de leefbaarheid in de woning komen aan bod.

De beurs wordt eerder in het jaar gehouden dan vorig jaar. Een belangrijke reden daarvoor is de Open Huizenroute die op 30 september plaatsvindt. "Wie op de beurs een interessante bestaande woning ziet, kan daar twee weken later zelf ook binnen gaan kijken", aldus de organisatoren van de beurs, Janet van Huisstede en Petra Hickendorff.
"In 2016 bezochten meer dan 1.350 woningzoekenden de Woonbeurs Schiedam", zo stellen zij. Net als vorig jaar kunnen bezoekers zich laten informeren over uiteenlopende nieuwbouwprojecten, nieuwe hypotheekvormen en over mogelijkheden om te besparen op energie.

Nieuwbouwprojecten waarvoor nog woningen te koop zijn in Schiedam, zijn met name die in de Wetenschappersbuurt in oost, 'Leven in de Branderij' in het centrum, 'Park Entree Senior Smart Living' bij het Beatrixpark, de wijk Park Harga in Nieuwland en 'The World is my Home' in de distilleerderswijk bij Vijfsluizen.

Gerelateerd