Aafje komt met huishoudelijke hulp in Schiedam

14-10-2019 Wonen Redactie


ROTTERDAM - Aafje gaat met ingang van komend jaar in Schiedam huishoudelijke hulp aanbieden. Dit gebeurti in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

ROG-plus heeft op 17 april de nieuwe aanbesteding voor huishoudelijke hulp gepubliceerd. Aafje schreef op de aanbesteding in. De zorgaanbieder voldoet naar eigen zeggen aan alle eisen van ROG-plus met betrekking tot het leveren van huishoudelijke hul en is daarom vanaf komend jaar een nieuwe dienstverlener is in deze regio.

Aafje laat weten 'al meer dan veertig jaar' ervaring te hebben op het gebied van huishoudelijke hulp. De organisatie bereikt daarbij een gemiddeld klanttevredenheidscijfer van 7,9. "Aafje werkt toe naar een vaste klant-medewerkersituatie." De hulpbehoevende, de klant, wordt voorafgaand aan een relatie steevast bezocht. "Hier wordt samen met de klant een persoonlijk ondersteuningsplan opgesteld." Zo’n huisbezoek kan ook ‘s avonds, mocht een familielid of mantelzorger bij het gesprek aanwezig willen zijn.

Mark van Son, adjunct-directeur van Aafje Hulpthuis: "Ons werk doen we niet alleen. We werken nauw samen met familie, bekenden en buurtbewoners. Ook met vrijwilligers en andere zorgorganisaties. Samen doen we ons uiterste best om klanten zo lang mogelijk zelfstandig te laten zijn, zodat zij prettig en actief kunnen leven. Dat is ons uitgangspunt."

Aafje is een zorgorganisatie, werkzaam op het gebied van thuiszorg in Rotterdam en omstreken, tot aan Dordrecht toe.Ook in Vlaardingen en Maassluis zal na 1 januari huishoudelijke hulp zorgen aangeboden. Aafje heeft verpleeg- en verzorgingshuizen in Rotterdam, Capelle a/d IJssel en Ridderkerk en twee zorghotels, één bij het Franciscus Gasthuis en één bij het Maasstadziekenhuis.

Bestaande aanbieders van huishoudelijke zorg in Schiedam zijn onder meer Tzorg, Argos, Inis, Axxicom en Frankeland.