Aannemer gekozen voor aanpak De Gaarden

09-03-2022 Wonen Redactie

De wijk De Gaarden wordt flink onder handen genomen; foto: Gebr. de Leeuw B.V.


SCHIEDAM - Na een aanbestedingsprocedure om een aannemer te selecteren voor de werkzaamheden in de wijk De Gaarden, is Gebr. de Leeuw B.V. gekozen door de gemeente Schiedam.

De komende jaren pakt de gemeente de openbare ruimte in De Gaarden aan. Deze wijk voldoet na de werkzaamheden weer aan de gestelde kwaliteitseisen, beleid en huidige wet en regelgeving. De gemeente heeft de ambitie om wijken duurzamer te maken. Hierbij wordt gekeken naar het riool, de wegen, het verkeer, het groen, de afvalinzameling, de verlichting en het straatmeubilair.

Er komen meer parkeerplaatsen en er komt vooral meer groen in het straatbeeld. Ook aan de kleine bewoners is gedacht, zij krijgen nieuwe speelvoorzieningen. De Gaarden, Abrikozengaarde, Druivengaarde, Frambozengaarde, Moerbeigaarde, Perzikengaarde, Pruimengaarde en het Gaardenpad worden allemaal opgehoogd.

Eén van de grootste wijzigingen ten opzichte van de huidige situatie is het verwijderen van het fietspad Gaardenpad midden door de wijk. Het fietspad is verwijderd om een groenere centrale as in de wijk te realiseren. De wijk wordt zo groener en ook koeler in de zomer. Ook is dit veiliger bij de uitgang van de speeltuin aan de Moerbeigaarde.