Afvalbakken opblazen is écht niet grappig

28-11-2020 Wonen Advertorial


SCHIEDAM - Straatmeubilair, zoals afvalbakken, bankjes en speeltoestellen zijn helaas vaak het mikpunt bij het afsteken van vuurwerk. Irado onderhoudt dit straatmeubilair en we zien helaas dat het dit jaar nog eerder gebeurt dan in andere jaren. En dat is echt niet grappig.

Naast dat het natuurlijk niet veilig is zo’n rondvliegend projectiel – een afvalbak kan wel zo’n vijftien meter weggeblazen worden  – kost het vervangen van de opblazen bakken en ander straatmeubilair veel geld. Geld dat dan weer ten koste gaat van andere noodzakelijke of leuke zaken voor in de buurt.

Ook heel jammer, is dat je als omwonende pas weer veel later gebruik kan maken van de verdwenen afvalbak. Ondanks dat er dit jaar geen vuurwerk afgestoken mag worden, moet Irado dus wel weer de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. Daarom sluiten we voor de feestdagen de afvalbakken af en hangen we er losse afvalzakjes aan. Aan een opgeblazen afvalbak kan dat niet..

De verdwenen afvalbak wordt pas vervangen als de totale vuurwerkschade in beeld is en we van de gemeente groen licht krijgen om ze allemaal te vervangen. Dat doen we in een keer – en niet na elke opgeblazen afvalbak - want dat is water naar de zee dragen...

Gerelateerd