Bewoners met slib voor deur op wenken bediend

12-08-2020 Wonen Redactie


SCHIEDAM - De bewoners van de Fabristraat en Van Beverenstraat krijgen hun zin: morgen worden de straten ontdaan van het slib dat daar op stoepen en onder parkeerplaatsen ligt sinds de laatste grote hoosbui die Schiedam trof.

Nu zou zo'n bui een verkwikkend vooruitzicht zijn, toen betekende het vooral veel water, te veel water. De putten konden het niet aan en liepen over, een stroom van troep uit het riool naar boven brengend.

De buurt had geklaagd: het ziet er niet uit en het stinkt. Irado nam de tijd, maar heeft nu borden geplaatst met het bericht dat morgen de boel wordt gereinigd. Nu is het zaak zo veel mogelijk auto's uit de straat te krijgen, anders kunnen de schoonmakers nog nergens bij.

Een buurtbewoner reageert opgelucht: "Ja, het is zo lang geleden dat de stank wel een beetje weg is en met iedere keer doorrijden en parkeren verdwijnt het slib wel een beetje. Maar van het enige buitje dat we sindsdien nog hebben gehad weten we dat als het slib nat wordt, het weer gaat ruiken. En een fraai gezicht is het natuurlijk ook niet." Bovenal hoopt de inwoner van centrum-west dat, als er binnenkort nog eens een hoosbui voor een beetje afkoeling zorgt en de putten weer overstromen, de schoonmakers sneller aan het werk worden gezet.

Zie ook dit artikel.Gerelateerd