D&S koopt deel project Park Entree

01-02-2018 Wonen Redactie


SCHIEDAM - D&S Beleggingen koopt tien zogenaamde singelwoningen en een gemeenschappelijke lounge in het nieuwbouwproject Park Entree. De Schiedamse makelaar gaat deze woningen verhuren.

D&S koopt de woningen van Blauwhoed. Dat is de ontwikkelaar van het project met in totaal negentig woningen aan de Parkweg. Met de verkoop van de woningen en de lounge komt de realisatie van Park Entree weer een stap dichterbij, aldus de initiatiefnemers. Dat zijn Blauwhoed, Inbo Architecten, D&S Beleggingen en Beyond Now, een specialist in de ontwikkeling van woonconcepten.

“Met deze seniorenwoningen in Park Entree bieden wij een nieuwe doelgroep een sociaal prettige woonomgeving nabij alle voorzieningen”, aldus John van Doorn. “Een mooie aanvulling op ons andere nieuwbouwaanbod in de buurt.”

Als alles volgens planning verloopt start de bouw van de singelwoningen en de Park Entreelounge in het voorjaar.

Park Entree is het eerste project in Nederland dat volgens de principes van Senior Smart Living wordt gebouwd, zo stelt Blauwhoed. Het concept biedt woningen en appartementen met veel wooncomfort. De gezamenlijke Park Entreelounge en de binnentuinen beheren de bewoners zelf. Het zijn plekken om elkaar te ontmoeten en activiteiten te houden. Hierbij krijgen zij ondersteuning van een medewerker van stichting Vitaal & Zo.  

Bots Bouwgroep bouwt op dit moment de eerste 48 woningen in fase 1 van Park Entree. Deze worden naar verwachting eind dit jaar opgeleverd. De verkoop van 31 of 32 appartementen in fase 2 gaat voorspoedig. De appartementen staan inmiddels allemaal onder optie of zijn verkocht. De bouw van fase 2 start gelijktijdig met de bouw van de singelwoningen en de Park Entreelounge, komend voorjaar.
Gerelateerd