De brievenbussen die verdwenen

30-12-2018 Wonen Redactie


SCHIEDAM - De brievenbussen in de stad zijn afgedicht, om vuurwerkvandalen het leven niet al te makkelijk te maken. Soms te laat, zoals vorige week bleek op de Gerstakker.

Eerder dit jaren zaten er in Schiedam ook al brievenbussen dicht. Toen was het niet om vandalen weg te houden, maar om te voorkomen dat mensen hun post 'op de bus' zouden doen. 

Post NL heeft afgelopen jaar flink gesnoeid in het aantal brievenbussen in de stad, in heel Nederland trouwens. In Schiedam verdwenen er onder meer brievenbussen vanaf het Wilhelminaplein en uit de Aleidastraat (zie foto's), maar ook van de Koemarkt en uit de Sint Anna Zusterstraat, vanaf de Polderweg, vanaf het Faassenplein, de Jozef Oreliosingel en de Degerfors. Achttien brievenbussen zegt Post NL te hebben verwijderd. Reden: kostenbesparing, nodig en mogelijk omdat er nu eenmaal minder post wordt verstuurd.

Schiedam24 had het plan opgevat om deze achttien bussen vast te leggen, op de gevoelige plaat. Om vast te leggen wat verdwijnt. Maar Post NL was na het afsluiten betrekkelijk snel met verwijderen, dus op een dag ergens in de late zomer waren ze ineens weg, weg op de Singel, op het Wilhelminaplein en vanaf het Lorentzplein.

Nu het jaar bijna om is, en we allemaal wat meer tijd hebben om te lummelen, is de vraag daarom: wie heeft er foto's, van de verdwenen brievenbussen. NIet die op de Gerstakker, maar wel die van de Anna Zusterstraat, uit de Zwaluwlaan en van de Zadelmakerhof? Stuur uw foto naar redactie@schiedam24.nl, wie weet krijgen we ze alle achttien compleet?!

Bekijk de foto'sGerelateerd