Dik vijfhonderd bonnen om anti-Coronagedrag af te dwingen

13-05-2020 Wonen Redactie


SCHIEDAM – In Schiedam zijn tot en met maandag 521 mensen bekeurd in de strijd tegen de Corona-uitbraak. Dat lijken er meer dan in andere gemeenten in Nederland.

De NOS meldde afgelopen zondag dat tot dan 8800 Coronaboetes in Nederland zijn uitgedeeld. Dat zijn er fors meer dan in de meeste buitenlanden, aldus de algemene omroep. Het gaat daarbij echter om boetes uitgedeeld door de politie. In het algemeen, en ook in Schiedam, zijn het de handhavers – ‘de Lichtblauwe Brigade’ – de bekeuringen uitschrijven.

Volgens burgemeester Cor Lamers is een bekeuring soms nodig als andere manieren niet blijken aan te slaan om Schiedammers tot het voorgeschreven gedrag (het zich niet ophouden in groepen, anderhalve meter afstand houden) te bewegen. Verreweg de meeste Schiedammers doen het in zijn ogen goed, maar handhavend optreden blijkt nodig, zo stelt hij. Dat doen we heel consequent en met goede redenen, aldus Lamers.

In de pers werd recent bericht over in totaal 175 boetes in Ede (met flink meer inwoners dan Schiedam). In Nijmegen (ruim twee keer zo groot als Schiedam) zouden tot vorige week 860 boetes zijn uitgedeeld. Daar was eerder sprake van een bonnenregen.

Overigens is het uitschrijven van bonnen geen manier voor de stad om inkomsten te genereren; de 'opbrengst' van de bekeuringen gaan naar de rijksoverheid.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date