Duiker naar Westerhaven gereed

07-04-2020 Wonen Redactie


SCHIEDAM - Het werk aan de duikerverbinding tussen de vijver in de Stadhouderslaan en de Westerhaven - of eigenlijk het Spuikanaal, zit er zo goed als op. De duiker is aangelegd, na wat afrondend werk is het nieuwe ontwateringssysteem gereed. De ganzen uit de buurt voelen zich er al bij thuis alsof het nooit anders is geweest.

Toen is er een forse klus verricht. De nieuwe duiker was nodig omdat de capaciteit van de oude (uit 1924) te klein was. Water uit de buurten ten noorden van de Westerhavenbrug, tot pakweg het Julianapark, kon daardoor niet voldoende worden afgevoerd.

Opdrachtgevers van het werk waren de gemeente Schiedam en het Hoogheemraadschap van Delfland; aannemer het bedrijf Gebroeders Schouls uit Leiden. Sinds eind november is er gewerkt aan het project, met tijdelijk een afwatering boven de weg door. Om het werken mogelijk te maken werden flinke damwanden geslagen. De duiker kreeg een nieuwe plek, daartoe werd een tracée geboord. Gelijk met het inleggen van de nieuwe duikerverbinding wordt ook de kadeconstructie vernieuwd.

Hieronder een serie beelden gemaakt gedurende het werk; grofweg is het een teruggang in de tijd.

Bekijk de foto's


Gerelateerd