Duizenden steunbetuigingen om in ouderlijk thuis te blijven

02-05-2021 Wonen Redactie

Faith den Herder en haar overleden moeder


SCHIEDAM - Faith den Herder kreeg tot nu 6719 instemmende reacties op haar hartenkreet om in haar woning te kunnen blijven. Via de site Avaaz Burgerpetities vraagt zij sinds vrijdag om steun in haar strijd om de huur van haar ouderlijk huis te kunnen voortzetten.

"Op 2 mei 2020 ben ik mijn moeder verloren aan de gevolgen van kanker", vertelt de twintigjarige Schiedamse bij haar verzoekschrift. "In de tijd dat mijn moeder ziek was heb ik geprobeerd om mijzelf medehuurder te maken, zodat ik in het huis kon blijven wonen."  Dat huis is een woning van Woonplus in Schiedam-Noord.

"In die periode werd ik van het kastje naar de muur toe gestuurd." Haar moeder steunde Faith in haar pogingen mede-huurder te worden om na haar overlijden in het huis te kunnen blijven. Het wijkondersteuningsteam trok zich eveneens het lot van Faith aan.

Woonplus wil haar in een kleinere woning hebben. Faith den Herder stelt dat haar geboortehuis grote emotionele waarde voor haar heeft en er per se te willen blijven wonen, in ieder geval de komende tijd.

De petitie is hier te vinden.Gerelateerd