Duurzame huizen vervangen driehonderd portiekwoningen

27-09-2017 Wonen Redactie

SCHIEDAM - Portiekflats in Nieuwland zullen plaatsmaken voor duurzame woningen en appartementen. Woonplus en de gemeente Schiedam tekenden hiertoe een intentie-overeenkomst.

Volgens het vakblad Cobouw gaat het om 304 te slopen flatwoningen gelegen aan of bij de Parkweg. Het zijn woningen van meer dan een halve eeuw oud, die niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. Het uitverhuizen begint al volgend jaar. De te slopen huizen hebben adressen aan de Monseigneur Nolenslaan, de Burgemeester Van Haarenlaan, de Van Heuven Goedhartstraat en de M.C.M. de Grootstraat.

De nieuw te bouwen woningen zouden geen aardgasaansluiting meer krijgen. Ze moeten uiterlijk over zes jaar zijn gerealiseerd. Met de nieuwbouw willen gemeente en sociale verhuurder ook een impuls geven aan de diversiteit in de wijk. Hoeveel nieuwe woningen er voor de te slopen flatblokken in de plaats komen staat nog niet vast. De corporatie en de gemeente hebben afgesproken dat ongeveer zestig procent van de nieuwbouw zal bestaan uit sociale huurwoningen.Gerelateerd