Een mooie dag voor een berenjacht

28-03-2020 Wonen Redactie

Foto: fb


SCHIEDAM - Wat een dag voor een echte berenjacht! Natasja Westmaas hoopt dat veel ouders en kinderen dat vandaag zeggen - en ze heeft er ook wel vertrouwen in dat dat zo is: Schiedam is aan de berenjacht!

Het idee is simpel - alhoewel er een Australiër voor nodig was om het idee bekendheid te geven, hij schreef al lang geleden een boek, 'We gaan op berenjacht', ook in het Nederlands te koop. Maar niks moeilijks aan dus: zet een beer in de vensterbank en de kinderen op straat hebben iets te zien, en een reden om een rondje te maken, al dan niet in gezelschap van mama of papa of wie dan ook.

Westmaas heeft het wat dat betreft zichzelf moeilijk gemaakt. Toen het donderdag op de 'pakkettendag' van Net Niet Genoeg over de berenjacht ging - iemand was het inititief in Nederland gestart -  besloot zij met Claudia een Schiedamse berenjacht te organiseren, in de geest van het boek. Correctie: Vlaardingse en Schiedamse. "Ik ben toch Vlaardingse", aldus Westmaas. Ook Angela doet mee, en sindsdien is het buffelen. "Ik zit sinds gisterochtend negen uur achter de computer."

Mensen die een beer achter het raam zetten besluiten en masse dat te melden, via de facebookpagina 'Berenjacht in Vlaardingen en Schiedam'. Hun adresgegevens verwerken de drie dames tot een plek op kaart - zodat de kinderen met behulp van de technologie gericht kunnen zoeken. "Gisteren heb ik er 175 ingevoerd." En ondertussen staat de teller op vijfhonderd. "Ik heb er pijn van in mijn schouders."

Maar het is het waard, getuige de opbeurende reacties al dan niet vergezeld van leuke foto's. Vanaf een jaar of twee, drie, tot zes, zeven blijken kinderen op zoek te willen naar de beren. Er staat een kleurplaat van een beer op de pagina en er zijn al kinderen die besloten hebben een gekleurde tekening in de bus te doen bij de mensen die de beer in huis geplaatst hebben. "Ik ben zo blij dat we op deze manier de kinderen en hun ouders helpen om actief naar buiten te gaan", aldus Westmaas. Dat zullen velen met haar eens zijn.Gerelateerd