Categorieën

Service

Een oplossing voor de files bij de Irado

Een oplossing voor de files bij de Irado
Wonen

Een oplossing voor de files bij de Irado

  • Han van der Horst
  • 16-05-2021
  • Wonen

Foto: Jan Schrijver


COLUMN - Bij de milieustraat van de Irado is het personeel niet te spreken over het gedrag van de cliënten. De Schiedammers bestrijden de lockdown verveling nog steeds door het opruimen van de rotzooi in huis. Omdat er nog geen vrijmarkten zijn, melden zij zich met volgeladen auto’s bij de milieustraat. Daar verliezen zij snel het goede humeur omdat er talloze wachtenden voor hen zijn.

Aan de poort wordt iedereen eerst gecontroleerd op de milieupas. Een rijbewijs of paspoort zijn onvoldoende ook als de klant kan aantonen wel degelijk in Schiedam te wonen. Bijvoorbeeld als hij een bankafschrift met adres erop laat zien. Je wordt zonder milieupas onverbiddelijk weggestuurd. Daardoor raken de toch al verhitte gemoederen licht over het kookpunt heen. Dan ontstaat er een handgemeen. Of chauffeurs rijden langs het Iradopersoneel de werf op en dumpen het afval. Wie wordt weggestuurd, zal dat vaak met een bitter hart ergens in de buurt doen.

Er is geen begin van een oplossing. De Irado stelt weliswaar dat op de website duidelijk genoeg staat: “Milieupas meenemen”, maar dat zet geen zoden aan de dijk. De milieupas is trouwens een door wereldvreemde ambtenaren verzonnen onding dat alleen maar een extra bijdrage levert aan de vervuiling. Maar dit terzijde.

Behalve het zwaaiende vingertje weet de Irado tot nog toe weinig te bieden om dit probleem dichter bij een oplossing te brengen.

Klantgerichtheid behoort niet echt tot de bedrijfscultuur. Nu er zoveel aanbod is bij de milieustraat, zou je denken dat de openingstijden worden uitgebreid. Maar nee hoor. Op de site lezen wij: “Irado.nl/coronavirus. Op de milieustraat hanteren wij een strikte sluitingstijd. Bij lange wachttijden laten wij een kwartier voor sluitingstijd geen nieuwe bezoekers toe.” De milieustraat is dicht op woensdag en zondag. De overige dagen kun je er van 8 tot 16 uur terecht. Als de file niet te lang is en je het juiste pasje kunt tonen. En maar gek kijken als er bankstellen op de stoep staan.

Mind you: de afvalheffing voor een gezin gaat ruim over de driehonderd euro per jaar heen.

In Purmerend doen de vuilnislieden wel aan klantgerichtheid. Zij stellen het publiek in staat zelf te beoordelen of het gezien de drukte zin heeft naar de milieustraat te komen . Hoe? Dankzij een webcam en een youtubekanaal kan iedereen in de hele wereld zien hoe druk het bij de ingang is. Geen Stijl gaf daarvoor al een compliment. Ik voeg er het mijne aan toe.

Kleine moeite, Irado. En het kost niet meer dan een paar tientjes. Zie het beeld hierboven.

Doe eens iets zinnig voor mensen die hun groot vuil kwijt moeten. Deze goede raad wordt weliswaar op korzelige toon gebracht, maar komt zeker uit een goed hart.

Irado

Fokkerstraat 550, Schiedam

Meer over Irado →