Eerste VvE ontvangt subsidie voor groen dak

16-09-2020 Wonen Advertorial


SCHIEDAM - Walther van Houten voelt zich als voorzitter van de VvE van het appartementencomplex aan de Laan van Spieringshoek geroepen om Schiedam klimaatbestendiger te maken. "In dit complex zijn we op meerdere vlakken aan het vergroenen. Alleen het dak van de garages was nog grijs. Door dit groene dak stroomt er minder regenwater naar het riool en raakt het riool niet overbelast. Daarnaast hebben we er nu veel minder onderhoud aan en ziet het er natuurlijk ook mooier en gezelliger uit!"

Voordelen van een groen dak:

- Neemt Coշ op en vermindert fijnstof
- Geeft verkoeling in de stad
- Zorgt voor (geluids)isolatie
- Zorgt voor een betere afvoer van het regenwater
- Is goed voor de biodiversiteit
- Is eenvoudig aan te leggen
Samen maken we Schiedam Waterklaar
Walther hoopt de wereld ook voor de nieuwe generatie goed achter te laten. “De uitdaging die het veranderde klimaat met zich meebrengt, kan de gemeente niet alleen oplossen. Dat moeten we echt met elkaar doen. Daarom hoop ik dat anderen zich ook voor het klimaat gaan inzetten.”

Een adviseur staat voor je klaar

“De persoonlijke begeleiding van adviseur Alfred van ’t Hoff, werkzaam bij het Servicepunt, heb ik als zeer positief ervaren. Met zijn hulp hebben we nu alle mogelijkheden voor ons appartementencomplex in kaart kunnen brengen. Bovendien kreeg ik alle informatie die ik nodig had voor de subsidieaanvraag. Ook wordt snel duidelijk welk bedrag je aan subsidie terugkrijgt. Voor ons groene dak was dit zo’n 50% van de totale projectkosten”, vertelt Walther naar volle tevredenheid.

Doe mee!

Alle inwoners, bedrijven en scholen kunnen aanspraak maken op de stimuleringsregeling. “Er is zoveel mogelijk. Daarom roep ik iedereen op om mee te doen! Bij onze VvE zijn er al nieuwe ideeën zoals het aanleggen van een vijver en het aanschaffen van regentonnen om de gemeenschappelijke tuin te besproeien. Een andere stap in Waterklaar is het idee om ons parkeerterrein op te hogen en met ondergrondse watertanks en lijngoten te gaan werken.” Al deze maatregelen helpen mee om tijdens hevige buien wateroverlast op straat of tuin te voorkomen.

Gerelateerd