Categorieën

Service

En toen was het hommeles in de idylle

En toen was het hommeles in de idylle
Wonen

En toen was het hommeles in de idylle

  • Redactie
  • 16-05-2016
  • Wonen
En toen was het hommeles in de idylle
VLAARDINGEN - Wat zou jij doen - als je kroost bedreigd wordt?! Het was een heerlijke pinksterdag, maar de rust werd danig verstoord...

Terwijl het in eerste instantie zo idyllisch was. Een schaapsherder op weg op de Woudweg. De koeien loeiden soms, maar herkauwden vooral, de fazant probeert met zijn blikkerige geluid een dame te scoren, een fietser hier of daar en veel groei, en insekten, en bloemen. Zo vredig in de Randstad, op een toch nog mooie Pinksterdag. De schapen van kudde de Vockestaert, zij akkerden rustig voort.

Totdat de Canadese gans oordeelde dat de kudde zijn nest te dicht was genaderd. Die onnozele schapen struinde maar door en graasden alles plat - zijn nest stond ook op de nominatie voor een grondige verbouwing, zo leek het. Maar hadden die lomperikken toch zonder mij gerekend, aldus die zeker niet zo domme gans. En dus brak de trammelant uit: stijgerend, kokkend, fladderend en bijtend gaf de gans zijn visitekaartje af. De schapen waren zich van geen kwaad bewust, vonden het wel interessant, en speelden voor domme gans.

En gelukkig was er een fotograaf met open oren en ogen en zijn kunstmatige ogen in de aanslag: Paul Meuldijk.