Erker eerder klaar na renovatie

31-03-2018 Wonen Redactie

SCHIEDAM - De Erker zal waarschijnlijk eerder gereed zijn na renovatie dan door het bouwteam eerder deze week aangegeven.

Toen schreef het team in een aankondiging dat de tweede fase van het project begin 2019 kon starten en daarna een half jaar zou duren. In Wenneker Live van Stadsomroep Schiedam maakten Harry Visser en Martin van Loopik van het bouwteam voor de renovatie vanmorgen echter bekend dat de klus veel sneller geklaard kan zijn. "Een onderzoeksbureau dat door de gemeente is ingeschakeld, heeft berekend dat fase twee al direct na de bouwvak kan beginnen."

Fase 2 bestaat voornamelijk uit maatregelen die moeten leiden tot een duurzamer Erker. Warmtewinning uit de bodem, zonnepanelen, isolatie, nieuwe ketels en automatisering van de energiebehoefte zorgen er voor dat het wijkcentrum in west flink op de energierekening kan gaan besparen.

Voor het zo ver is moet fase 1 nog worden aanbesteed. Vier aannemers is gevraagd offerte uit te brengen; de aanbesteding moet over enkele weken een feit zijn. Visser maakt lichtelijk zorgen of afronding van die eerste renovatiefase - aanpak van het achterstallig onderhoud en het aanbrengen van dubbel glas - wel voor de zomervakantie mogelijk is. "Aannemers hebben het allemaal druk tegenwoordig."

De renovatie en de uitvoering van energiebesparende en energie-opwekkende maatregelen kost ongeveer zeshonderdduizend euro.Gerelateerd