Europoint II en III worden Lee Towers

22-03-2018 Wonen Redactie

ROTTERDAM - De twee torens op het Marconiplein die worden omgebouwd tot woningen, krijgen de naam van een beroemde Rotterdammer. 

In de Lee Towers, de Lee-torens, komen 860 appartementen. Het gaat om de voormalige kantoortorens van de gemeente Rotterdam, de Europoint II en III; de ambtenaren die er in werken gingen enkele jaren geleden over naar de Kop van Zuid, naar gebouw De Rotterdam.

Tv-maker Arjen Lubach moet vorig jaar een vooruitziende blik hebben gehad: "Jullie hebben Trump Towers. Wij hebben Lee Towers."

Projectontwikkelaars Tom Bakkers en Lee Foolen (een naamgenoot van Leen Huizer) hadden net een van de twee kantoorkolossen gekocht toen Lubach zijn video lanceerde. Naar het verhaal wil besloten ze daarop direct de tweede toren te kopen, om de Lee Towers te gaan ontwikkelen.

Elke toren is 95 meter hoog en heeft 24 verdiepingen. Op de onderste 21 verdiepingen komen huurwoningen voor 'young professionals', starters en jong-werkenden.

Op de bovenste verdiepingen worden in de ene toren twintig penthouses gebouwd. In de andere zijn bovenin een hotel, restaurant of andere horecagelegenheid gepland. Voor de bewoners komt er een dakterras. Zie ook dit artikel uit januari vorig jaar.Gerelateerd