Fabristraat harkt straatje aan

26-07-2021 Wonen Redactie


SCHIEDAM - De bewoners van ‘het hofje’ in de Fabristraat hebben afgelopen dagen hun straat aan kant gemaakt: troep van straat gehaald, het plantsoen aangeharkt, onkruid tussen de stoeptegels vandaan gehaald. Het bekende werk, maar je buurt knapt er wel van op. 

Er zat ook wat ergernis in hun vrolijke inzet, vrijdag en zaterdag met name. Want als een ander het niet doet, dan moet je het zelf doen. En eigenlijk hadden die anderen hun handen ook wel uit de mouwen mogen steken. “We zijn aan het werk gegaan omdat Woonplus en Irado er niets aan deden”, vertelt mevrouw De Wolf.  “We hebben meermalen om afvalbakken gevraagd, maar die komen niet, zodat alle rommel tussen de plantjes verdwijnt.” Ook een verfje over de bankjes en het grondig schoffelen van de plantsoentjes, daar zagen de Schiedamse organisaties volgens de bewoners geen kans toe.

Het is niet voor het eerst dat de bewoners van het hofje samen optrekken. Ieder jaar maken ze samen veel werk van hun kerstversieringen, en ook in het algemeen trekken ze graag met elkaar op en zijn ze elkaar tot steun waar nodig. Enne: aanpakken kan je, ongeacht de leeftijd. “Een beetje goed materiaal, dat is wel makkelijk”, vertelt De Wolf, met een knipoog naar de buurman.

Bekijk de foto'sGerelateerd