Geld aanvragen voor uw buurtinitiatief!

08-02-2019 Wonen Advertentie

In Maassluis organiseerde een groep jongens allerlei activiteiten in de zomervakantie voor thuisblijvende kinderen; foto: Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.


SCHIEDAM - Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. is ook dit jaar weer op zoek naar mooie burgerinitiatieven in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Iedere groep inwoners kan een initiatief indienen. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven die kwetsbare jongeren helpen, initiatieven die iets willen doen aan de eenzaamheid van ouderen of initiatieven die bijdragen aan de sociale cohesie in de wijk.

Het programma is al meerdere jaren een succes. Het stelt actieve burgers in staat om zonder verdere verplichtingen van een stichting of vereniging mooie initiatieven te realiseren in hun wijk. Zo heeft in het afgelopen jaar een groep bewoners samen met jongeren van stichting Antipesto de saaie grijze muur aan de Galgkade opgeknapt met typisch Vlaardingse afbeeldingen. En in Maassluis organiseerde een groep sportieve jongens zes weken lang allerlei leuke zomeractiviteiten voor kinderen in de Burgermeesterswijk.

Tot 1 april kunnen de aanvragen worden ingediend. Het fonds beoordeelt de aanvragen en maakt daarna een keuze uit de initiatieven die in aanmerking komen voor een donatie. Er worden maximaal vijf initiatieven geselecteerd. Op de website van het fonds staat hoe u de aanvraag kunt doen, I: www.fondssv.nl.Gerelateerd