Gratis compost bij de milieustraat

30-03-2019 Wonen Advertentie


SCHIEDAM - Inwoners van Schiedam kunnen vandaag gratis compost ophalen bij de milieustraat van Irado aan de Fokkerstraat 550 . Deze actie maakt deel uit van de landelijke Compostdag. Hiermee willen de afvalinzamelaar en de gemeente Schiedam inwoners bedanken voor het scheiden van afval.

Van het gescheiden groente- fruit en tuinafval (gft) wordt compost gemaakt dat gemengd met tuinaarde een prima toevoeging is voor uw tuin. Als bedankje voor het scheiden van gft, kunnen inwoners van Schiedam een zak van 30 liter compost afhalen - voor de poort - bij de milieustraat. De milieustraat aan de Fokkerstaat 550 is geopend tot vier uur. En als u toch de milieustraat bezoekt, kunt u uiteraard gelijk uw grofvuil meenemen.

Samenwerken aan een beter milieu

Steeds meer Schiedammer scheiden groente-, fruit-, tuinafval en etensresten. Irado brengt dit afval naar de verwerker voor het maken van compost. Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.Gerelateerd