Huisvuil naast de container levert boete op

17-10-2017 Wonen Redactie

Foto's: politie Schiedam

SCHIEDAM - Vaak is het zoeken naar een speld in een hooiberg, voor de mensen van de Lichtblauwe Brigade of de politie-agenten. Maar vandaag had politieman Fred Bravenboer een makkie: het adres van de wijkbewoner die het nodig vond zijn huisvuil naast de afvalcontainer te gooien... stond gewoon op de adressticker.

"Deze bewoner was zo dom om de adresstickers erop te laten zitten, dus nu aan de bel om een boete uit te schrijven", vertelt Bravenboer op twitter. Minder geluk had hij met de stoelen die buiten werden gezet op de Eduard van Beinumlaan. Ook via twitter vraagt de wijkagent van Groenoord wie weet wie het nodig vond zijn oude ameublementje in zijn geheel naast de vuilcontainer te zetten - die op de hoek met het Sam Dresdenplein.

De wijkagenten in Groenoord zetten zich zeer in voor een schone wijk. Alex Glijn noemde onlangs het creëren van cohesie in een wijk een belangrijk onderdeel van zijn werk, en die samenhang is niet gebaat bij ergernissen over troep die anderen maken. "Bezig zijn met je eigen omgeving is superbelangrijk", aldus Glijn. "Een wijkagent is ook bezig om mensen dichter bij elkaar te brengen." Glijn werkte afgelopen maand mee aan het programma Afval the Game, van de gemeente en De Kleine Ambassade.


Gerelateerd