Huurprijzen Schiedam stijgen dubbel zo hard als in Rotterdam

16-10-2021 Wonen Redactie


SCHIEDAM - De prijzen van huurwoningen in de vrije sector in Schiedam zijn vergeleken met vorig jaar met 5,4 procent gestegen. Dat meldt Pararius, dat zich specialiseert in het vergelijken van huurprijzen.

Daarmee stijgen de kosten voor nieuwe huurders in Schiedam fors harder dan landelijk. Over heel Nederland komt het woningplatform tot een stijging van 2,5 procent van de huurpenningen, als je de afgelopen drie maanden vergelijkt met dezelfde maanden in 2020. Toen was er sprake van een daling van de huren, vanwege de Coronacrisis. De vier kwartalen van de zomer 2020 tot afgelopen zomer daalden de prijzen voor nieuwe huurders gemiddeld in Nederland.

De huurprijzen van woningen in de vrije sector stegen in Rotterdam veel minder hard dan in Schiedam, namelijk met 1,9 procent ten opzichte  van vorig jaar. Nieuwe huurders betaalden gemiddeld € 16,36 per vierkante meter per maand. 

In de wijk Prins-Alexander daalde de huurprijs nog licht (-0,8%), verder stegen de prijzen het afgelopen kwartaal overal in Rotterdam. Prins Alexander is met een vierkantemeterprijs van € 13,52 overigens ook de goedkoopste wijk in Rotterdam om een woning te huren.

Pararius onderscheidt drie oplevervormen: kaal, gestoffeerd en gemeubileerd. Voor een gemeubileerde woning betaalden nieuwe huurders 2,7 procent meer dan een jaar geleden: € 18,99 per vierkante meter per maand. Gestoffeerde huurwoningen stegen 2,9 procent in prijs, nieuwe huurders betaalden € 15,98 per vierkante meter per maand. De vierkantemeterprijs van kale woningen is in het derde kwartaal van 2021 met 4,9 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Nieuwe huurders betaalden € 12,60 per vierkante meter per maand.

Met de huurstijging van 5,4 procent in Schiedam is de stad te vergelijken met steden als Maastricht, Leeuwarden en Hilversum. In steden als Roermond, Amersfoort, Middelburg en Nijmegen daalden de huren in de vrije sector. Heel hard omhoog ging het in steden als Almere (+8,2%), Groningen (+8,4%) Arnhem (+8,6%), Helmond (+9,6%) en Apeldoorn (+9,7%).

De huurstijging in Schiedam was afgelopen kwartaal wel fors lager dan twee, drie jaar geleden, zie hier.Gerelateerd