Infoavond over bouw Blankenburgtunnel

13-03-2019 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - Rijkswaterstaat en bouwconsortium Baak organiseren op dinsdagavond 26 maart een informatieavond om bezoekers te informeren over de voortgang van de werkzaamheden voor de aanleg van de Blankenburgverbinding.

Zo wordt half april een viaduct ingeschoven onder de Hoekse Lijn, zodat Baak daarna een werkweg onder het spoor kan bouwen en kan starten met de eerste werkzaamheden voor de toerit voor de Hollandtunnel. Via een 3D-animatie zullen bezoekers aan de informatieavond zien hoe de Blankenburgverbinding er straks uit komt te zien in haar omgeving. Met een 4D-model krijgen zij gedetailleerde informatie over bijvoorbeeld de bouw van de Maasdeltatunnel.

Deze avond zijn er ook vertegenwoordigers van het Hoogheemraadschap van Delfland en het Krabbepark van gemeente Vlaardingen om bezoekers bij te praten over Nieuw-Waterland: de waterharmonica en zoetwaterfabriek, de bundeling van Krabbeplas en Oeverbos. Ook het project windmolenpark Oeverwind is vertegenwoordigd.

Bezoekers zijn welkom om binnen te lopen tussen zeven en negen uur op de Buitenplaats, Zuidbuurt 85. Vanaf stations Vlaardingen-Centrum rijden gratis pendelbusjes; er wordt geadviseerd zoveel mogelijk met de fiets naar de Buitenplaats te komen of gebruik te maken van het busje.


Gerelateerd