Je wordt er triest van...

25-05-2021 Wonen Silvia Borsboom


COLUMN - Te vroeg gejuicht: gisteren schreef Schiedam24 dat Irado mooi werk had gedaan door een ongelofelijk berg huisvuil of andere troep, neergegooid bij een afvalcontainer, gewoon op te ruimen, op Tweede Pinksterdag. Ik ben vandaag eens gaan kijken, tuk als ik ben op staaltjes mooi werk in Schiedam. Maar het viel tegen.

De vuilnissenzakken waren dan wel opgeruimd, maar de inhoud ervan lag gewoon op straat. Zeker geen bezem op de wagen gehad, de mensen van Irado. En een idioot had er ook een glasplaat bij gezet, levensgevaarlijk voor spelende kinderen die niet uitkijken.

Ik werd er triest van: welke sneukoppen flikken dit soort kunstjes nou? Gooi je boeltje maar op straat, een ander ruimt 't wel op - maar eigenlijk interesseert me dat ook helemaal niet, of het ooit wel wordt opgeruimd. Zo ziet het er uit. Om woest van te worden.

En als je dan even doorfietst, dan wordt je niet vrolijker. Zie de foto's hieronder. Ik kan er met mijn verstand niet bij, dat je je vuilniszak gewoon op het fietspad pleurt. Dat je op maandagochtend je bankstel zo ongeveer op de vuilcontainer zet - die daardoor niet kan worden geleegd. Mensen, laten we elkaar nou gewoon eens een beetje aanspreken op ons gedrag. Reageer als je gekke dingen ziet gebeuren, gewoon, beleefd. En zorg dat we elkaar een beetje kennen: want mensen die niemand kent, ja, die krijgen ook niet te horen dat ze iets doen wat ingaat tegen het gewenste afvalgedrag in Schiedam.

Bekijk de foto'sGerelateerd