Kerstpost komt na oud en nieuw

03-01-2020 Wonen Redactie

De kerstpost van Sjoukje, foto van gisteren; foto; twitter

Laatste nieuws: Post NL stelt in een reactie zich niet te herkennen in het beeld van een late bezorging van de kerstpost. Een woordvoerster zegt de indruk te hebben dat veel mensen dit jaar laat waren met het schrijven en op de bus doen van hun wensen voor de feestdagen en op het feit dat het gaat om miljoenen poststukken. Post NL heeft de indruk dat de accuratesse van de bezorging rond kerst niet anders is geweest dan in andere jaren. Voor de post met een decemberzegel - door de sorteermachines te onderscheiden - geldt een ander bezorgregime dan op reguliere post, te weten een 72-uursbezorging.

SCHIEDAM – Schiedammers hebben de indruk dat Post NL de bezorging van kerstpost slecht voor elkaar heeft. Dezer dagen vallen door veel deuren nog kerstkaarten.

Vraag maar eens om u heen: hebben jullie vandaag nog kerstkaarten ontvangen? Grote kans, heel grote kans dat het antwoord ‘ja’ is. En dan niet van die mensen die snel nog per kerende post een kerstgroet versturen, als antwoord op een ontvangen kerstwens, maar echt post die lang onderweg is geweest.

In het AD van vanmorgen stelt Schiedammer A. Barto in een ingezonden brief op oudjaarsdag twaalf kaarten te hebben ontvangen, waaronder stukken met een poststempel van 17 december.

Sjoukje, een fervent twitteraar te Schiedam, stelde gisteren ‘na zo'n twee weken geen enkele kerstkaart ontvangen te hebben, werden ze vandaag allemaal bezorgd’. Bij nadere beschouwing bleken er onder haar ‘kerstpost’ veertien stukken met de poststempels 16, 17, 18 en 20 december. Sjoukje kon de lol er niet van inzien: “Echt, schandalig dit.”

Ook hier ten burele luiden de ervaringen dat er nog veel post na de jaarwisseling wordt bezorgd, post die wel op tijd op de bus is gedaan. Iemand stelt: “Als dat de voorbode is van het samengaan van Post NL met Sandd, belooft dat weinig goeds.”

Er is ook een andere kant aan het verhaal. “Wat opvalt: de pakjes waren goed op tijd”, zo zegt een collega.Gerelateerd