Komt dat zien... fietscircus in de stad!

07-09-2019 Wonen Redactie


SCHIEDAM – Vandaag is het Fietscircus in de stad. Geen olifanten op de fiets, noch koordfietsers hoog boven het Stadserf, maar een klein evenement om de Schiedammers te laten zien hoe goed, gaaf, mooi en belangrijk fietsen is.

Schiedam is zo ongeveer de meest bereikbare stad van het land, met alle aansluitingen op openbaar vervoer en snelwegen die er zijn, aldus wethouder Jeroen Ooijevaar. Maar die mobiliteit waarborgen is geen gesneden koek. Vandaar dat de stad de komende tijd allerhande experimenten zal gaan houden. Een daarvan, en zo’n beetje de eerste, is het Fietscircus.

Allerlei activiteiten die ons kunnen wijzen op alle mogelijkheden die er zijn, dat is het circus volgens de wethouder wel. Handelaren laten hun aanbod zijn – want een fiets is al lang niet meer de klassieke herenfiets van weleer. Er ligt een parcours om zelf te fietsen, de Fietsmaatjes zijn aanwezig en er is ‘fiets je eigen schilderij voor aan de muur’. Ook kunnen bezoekers vandaag hun eigen smoothie bij elkaar trappen, een race tegen de klok houden en zich laten informeren over deelfietsen. En er zijn fietsen te zien die het leeuwendeel van de bezoekers nog nooit gezien heeft. Experimenteel dus, en verrassend. En dat allemaal om de – potentiële – wielrijder de ervaring te geven hoe ‘blij je van fietsen kunt worden’, aldus Ooijevaar. Ook om Schiedam bereikbaar te houden. Komt dat zien!

Van elf tot vier op het Stadserf.
Gerelateerd