Lang wachten bij stoplicht grootste knelpunt voor fietsers

04-01-2017 Wonen Redactie

SCHIEDAM - De wachttijden bij verkeerslichten vormen het belangrijkste Schiedamse knelpunt dat naar voren komt uit de antwoorden op de vragenlijsten die in de Fiets Telweek zijn verspreid. Ook het voorkomen van omrijkilometers bij werkzaamheden is een punt van aandacht dat de gemeente Schiedam overhoudt aan de enquête.

Een kleine 250 Schiedammers vulden de vragenlijst via de app in, flink meer dan vorig jaar bij de eerste Fiets Telweek. In heel Nederland hielden in de derde week van september zo'n dertigduizend mensen al hun fietsbewegingen bij. Tien tot vijftien keer stapte een deelnemer in die week op de fiets, in Schiedam iets minder dan in heel Nederland gemiddeld.
Er was een Schiedammer die 97,5 kilometer fietste, dat was de langste rit.

De gegevens uit de telweek verschaft inzicht in de fietsbewegingen in de stad en ook van knelpunten, aldus de gemeente. Grote knelpunten blijken dat niet te zijn, maar vertraging en wachten vermijdt de gemeente waar het kan graag. En oh ja: het fietspad vanuit Bijdorp onder de snelweg door naar zwembad Groenoord en verder Schiedam-Noord in, blijkt het meest gebruikte fietspad van Schiedam.


Gerelateerd