Lang zult u wonen

06-07-2019 Wonen Advertentie


SCHIEDAM - Bij het Servicepunt Woningverbetering kunnen huiseigenaren tot eind december 2019 nog subsidies aanvragen voor woningaanpassingen waardoor zij langer en comfortabel thuis kunnen blijven wonen. Veiligheid en wooncomfort staan centraal.

Voorbeelden van maatregelen

- gaskookplaat vervangen voor inductiekookplaat
- buitenverlichting
- inbraakbeveiliging
- drempels in de woning
- een verhoger onder de koelkast, (af)wasmachine of droger
- antislipvloer in de badkamer
- verbeteren toegankelijkheid gebouw voor VvE’s
- automatische deuropeners aanbrengen in het portiek of op de galerij voor VvE’s

Voor wie?

De regeling geldt voor eigenaren-bewoners van vijftig jaar of ouder en voor VvE’s en helpt Schiedammers vroegtijdig bewust te maken dat woningaanpassingen nodig zijn als men zo lang mogelijk zelfstandig wil blijven wonen.

Wat is de subsidiebijdrage?

De subsidiebijdrage is vijftig procent van de daadwerkelijk gemaakte kosten van de aanpassingen met een maximum van € 1.000,- bij uitvoering door een bedrijf en € 500,- voor een doe-het-zelver. Voor VvE’s gelden andere bedragen, bijvoorbeeld maximaal € 5.000,- voor grotere VvE’s en tevens een maximum van € 150,- per appartement. Voor VvE’s met minder dan tien appartementen geldt een maximaal bedrag van € 1.500,- en geen maximum per appartement.

Voor meer informatie over de subsidies of over de voorwaarden kunt u contact opnemen met de adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering. Zie de bedrijfspagina.Gerelateerd